Thursday, May 5, 2016

Omiljeno u aprilu


U današnjem postu želim da podelim sa vama detalje o proizvodima koje sam otkrila tokom prethodnog meseca. Za većinu njih mi nije bilo potrebno mnogo vremena da zavolim, puno njih je bilo pravo prolećno osveženje u svakodnevnoj rutini, bilo da je u pitanju nega ili makeup.



Nedavno me Nivea obradovala paketom novih proizvoda iz njihove ponude. Kako je u pitanju brend koji verujem da većina nas koristi još od samog rodjenja, smatram da ste dobro upoznati sa njihovim proizvodima.

Njhove kremaste kupke, kao i dezodoranse obožavam. Medjutim, već duže vreme sam za tuširanje koristila ručno pravljene sapune, uglavnom bez mirisa, kao i moju omiljenu uljanu kupku od Eucerina. Moram da priznam da sam se malo uželela onog osećaja kada udjem u kadu i osetim eksploziju divnih mirisa iz tih bočica, koje bude sva čula i evociraju najlepše uspomene. Jako mi je prijala njihova nova kupka sa kakao buterom, nežna prema koži, ph neutralna, a moju izrazito suvu kožu nije isušivala dodatno, već naprotiv. Nakon kupanja koža je lepo hidrirana i mirisna.

Kako sam pravi "freak" kada se govori o pranju ruku i mnogo puta ih perem tokom dana, jako mi je važno da koristim blage formule u ovu svrhu. Isto kao i kod tuširanja, za pranje ruku sam dugo koristila isključivo prirodne sapune kako bi moja koža bila negovana i elastična. Prethodnih godina volela sam i najčešce koristila Dove i Nivea tečne sapune, jer imaju divne mirisne note i negujuće formule. Ovaj sapun je izuzetno blag prema koži, ph neutralan, ne isušuje je i predivno miriše.

Iako se trudim da svakodnevno koristim dezodoranse koji u svom sastavu ne sadrže aluminijumska jedinjenja, kada se bavim fizičkim aktivnostima (tokom treninga), jednostavno jača zaštita je neophodna. Znate već da volim Nivea dezodoranse i spominjala sam ih više puta na blogu, ali novi Protect&Care je pravo otkriće. Miriše poput klasične plave Nivea kreme čiji miris, sigurna sam, svi dobro znate. Sveže, čisto, nežno. Obezbedjuje odličnu zaštitu čak i tokom intenzivnih aktivnosti/treninga. Mirisni, iskričavi osećaj svežine traje tokom celog dana.
Bez alkohola.

Nivea proizvode možete kupiti u svim drogerijama, Rodi, Idei, Merkatoru, Tempu...


Garnier NEO deo kreme sam obožavala i koristila jako dugo, a najvernija sam Pure Cotton mirisnoj noti. Obradovala sam se kada su na naše trzište stigli i u mist verziji, za inovativnim kružnim raspršivačem. Od svih su se izdvojili, opet Pure Cotton, dok je onaj bez mirisa zamenio divan Light Freshness, za lagani osećaj svežine, gotovo "sterilnog" mirisa.
Uskoro će biti nešto više o njima na blogu, u posebnom postu.
Dostupni u našim drogerijama.


Koto Derma je moj dugogodišnji, verni pratilac kada je u pitanju nega lica. Tokom aprila obožavala sam Derma Sea bezalkoholni losion za lice koji je mojoj koži vratio punoću i učinio da izgleda revitalizovano i glatko.

Mineralnu masku godinama već koristim, a nedavno sam kupila novu, poboljšanu verziju sa dodatkom zeolita. Mnogo bolje čisti kožu od standardne, a prvih nekoliko puta korišćenja primetila sam da mi je na površinu kože izbacivala nagomilane toksine, što je rezultiralo pojavom sitnih bubuljica. Vremenom je to prestalo i sada je vidno čistija. Koža nakon njene upotrebe je glatka i zategnuta, a T-zona manje luči sebum tokom dana.
Detaljno ću pisati o ovim proizvodima u postu sa načinom na koji negujem svoje lice.

Dostupno u Koto Derma apoteci.


City Color Matte Eye Shadow Palette sam primetila na Instagramu pre nekih mesec dana i nisam mogla da dočekam da bude moja. Predivne, lako uklopive nijanse, odlične pigmentacije ovu paletu čine posebnom. Jedina mana je to što se prilično osipa u kontaktu sa četkicom, jer je tekstura toliko nežna, poput svile. Jako lepo i lako se blendaju.
Uskoro ide post o ovoj paleti, pa vam ovde neću detaljisati previše.

Dostupna u Ultra Sun-u.


Nedavno ste imale priliku da čitate na blogu o mom apsolutnom oduševljenju novim Golden Rose Liquid Matte ruzevima, kao i mojoj dugoj potrazi za nijansom pod brojem 10. Konačno sam uspela da je nadjem, i pored 03, predstavlja najčešce nošene ruževe tokom aprila meseca.

Dostupni u Golden Rose beauty prodavnicama, Altea i Kristabell parfimeriji.


Početkom aprila Alexandar Cosmetics tim me obradovao divnim proizvodima za usne. Rose Brown olovka me osvojila nakon prvog probanja i jako mi se svidja kako mi stoji. Neobična i vrlo nosiva, trendy nijansa.

Full Throttle Lipstick 08 u mat crvenoj nijansi izgleda fenomenalno na usnama. Formula je takva da se na usnama uopšte ne oseti, kao da nemate ništa na njima, a traje satima nakon nanošenja. Planiram uskoro i jedan look da uradim koristeći ovaj ruž, gde ću detaljije pisati o njemu.

Nisam ni znala da NYX u svojoj ponudi ima i tonirane balzame za usne. Nijansa koju ja imam, Thank You je divna koralna, onakva kakve ja najčešce i nosim u toplijem periodu godine. Kao stvorena za laganu, letnju šminku i ne zahteva kompletno našminkano lice. Malo tonirane kreme, bronzer, hajlajter na najistaknutijim delovima lica, maskara i spremne ste. Obozavam tonirane balzame i uvek ih imam u svojoj torbi. Omekšavaju usne, uz mali dodir boje.

Na fotografiji ispod mozete videti swatcheve.


Ponekad je crni ajlajner previše oštar i intenzivan za dnevni look. Posebno za plavuše i dame svetlije puti, kose i očiju. Braon ajlajner je odličan izbor čak i za brinete i devojke za tamnom, pa i crnom kosom, jer za svakodnevni makeup izgleda mnogo "mekše" i svakako prirodnije.

Uživala sam u Golden Rose Gel Eyelineru u nijansi deep Brown i koristila ga skoro svakog dana tokom proteklog meseca. Divna, tamno braon nijansa, savršeno definiše oko, sa mat završnicom. Glatko se nanosi, ne razliva, vodootporna formula dozvoljava čak i nosenje u waterline-u, što je za mene, koja imam jako osetljive oči koje često suze, pravo otkriće. Za nanošenje sam koristila četkicu koja dolazi sa ovim ajlajnerom, a nalazi se u gornjem delu.
Pisaću vam i o njemu uskoro, detaljno, kao i uvek.


Golden Rose lakove za nokte iz Ice Chic linije u nijansama 06 i 08 sam često nosila i u njima uživala. Kako su mi nokti u poslednje vreme jako dugi, ovakve nijanse ih čine lepšim i ne previše napadnim zbog svoje dužine.



Da li ste probale neke od mojih aprilskih favorita?
Kakva su vaša iskustva?
Pišite mi u komentarima.

S puno ljubavi,
Marija

7 comments:

  1. Čekam post sa Koto Derma proizvodima :)

    ReplyDelete
  2. Ocekujem recenziju gel lajnera, cula sam sve najbolje o njima, bas imam zelju da ih probam...zapala mi je za oka ova divna stvar pored elegantnih crvenih ruzica, smem li znati gde je kupljena? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uskoro cu pisati o njima. Meni su super, zaista.

      To je kutija za nakit, poklon. Nazalost ne znam gde je kupljena :((

      Delete
  3. Favoriti su ti super kao i slike. :)
    Nokti su ti odlični!! :D <3

    itsnina23.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. City Color Matte Eye Shadow Palette-divna je i želim je. :) ♥
    Favoriti su ti predivni, kao i blog. :)

    ReplyDelete
  5. Delimo Golden Rose favorite, a tu 10ku moram što pre da pronađem! :)

    ReplyDelete